Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εξοικονόμηση χώρου στο MacBook Pro σας | Αναλυτικές οδηγίες

  • από

Πηγή: https://appleworldhellas.com/

Με τη Βελτιστοποίηση χώρου αποθήκευσης, μπορείτε να ελευθερώνετε αυτόματα χώρο στο MacBook Pro καθιστώντας αρχεία διαθέσιμα κατ’ απαίτηση. Τα παλαιότερα αρχεία σας θα αποθηκεύονται στο iCloud, καθώς και στον διακομιστή σας email IMAP ή Exchange, ώστε να μπορείτε να πραγματοποιείτε λήψη τους ανά πάσα στιγμή. Υπάρχουν επίσης εργαλεία για προσδιορισμό και διαγραφή μεγάλων αρχείων.

Βελτιστοποιήστε τον χώρο αποθήκευσης. Για να δείτε προτάσεις για τον χώρο αποθήκευσης, μεταβείτε στο μενού Apple  > «Πληροφορίες για αυτό το Mac», κάντε κλικ στο στοιχείο «Χώρος» και μετά κάντε κλικ στη «Διαχείριση». Θα βλέπετε διαφορετικές προτάσεις ανάλογα με τον τρόπο που έχετε διαμορφώσει το Mac σας. Αν ο χώρος αποθήκευσης στο Mac είναι χαμηλός, θα βλέπετε μια ειδοποίηση με έναν σύνδεσμο προς το τμήμα «Αποθήκευση».

Οι προτιμήσεις του τμήματος «Συστάσεις» για τον χώρο αποθήκευσης, όπου φαίνονται οι επιλογές «Αποθήκευση στο iCloud», «Βελτιστοποίηση χώρου αποθήκευσης», «Αυτόματο σβήσιμο από τον Κάδο» και «Μείωση περιττών στοιχείων».

Ορίστε επιλογές για τα εξής:

  • Αποθήκευση στο iCloud: Αποθηκεύστε όλα τα αρχεία, τις φωτογραφίες και τα μηνύματα στο iCloud και εξοικονομήστε χώρο στο Mac σας.
    • Γραφείο εργασίας και Έγγραφα: Αποθηκεύστε όλα τα αρχεία από τους φακέλους «Γραφείο εργασίας» και «Έγγραφα» στο iCloud Drive. Όταν απαιτείται χώρος αποθήκευσης, το iCloud Drive διατηρεί τα αρχεία που έχουν ανοιχτεί πρόσφατα στο Mac και καθιστά τα παλαιότερα αρχεία σας διαθέσιμα κατ’ απαίτηση.
    • Φωτογραφίες: Αποθηκεύστε φωτογραφίες και βίντεο στις Φωτογραφίες iCloud. Όταν απαιτείται χώρος αποθήκευσης, οι Φωτογραφίες iCloud χρησιμοποιούν βελτιστοποιημένες εκδόσεις των φωτογραφιών και βίντεο στο Mac και καθιστούν τις αρχικές εκδόσεις διαθέσιμες κατ’ απαίτηση.
    • Μηνύματα: Αποθηκεύστε όλα τα μηνύματα και τα συνημμένα στο iCloud. Όταν απαιτείται χώρος αποθήκευσης, το iCloud διατηρεί τα πρόσφατα συνημμένα στο Mac και καθιστά τα παλαιότερα αρχεία σας διαθέσιμα κατ’ απαίτηση. Αν και τα αρχεία σας αποθηκεύονται στο «σύννεφο», μπορείτε να τα προσπελάσετε από το σημείο όπου ακριβώς σταματήσατε στο MacBook Pro.
  • Βελτιστοποίηση χώρου αποθήκευσης: Εξοικονομήστε χώρο στο Mac σας βελτιστοποιώντας την αποθήκευση ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών στην εφαρμογή Apple TV. Μπορείτε να επιλέξετε την αυτόματη αφαίρεση ταινιών ή τηλεοπτικών εκπομπών από το MacBook Pro αφού τις παρακολουθήσετε. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη τους οποιαδήποτε στιγμή.
  • Αυτόματο άδειασμα του Κάδου: Αυτόματο σβήσιμο στοιχείων που βρίσκονται στον Κάδο για περισσότερες από 30 ημέρες.
  • Μείωση περιττών στοιχείων: Προσδιορίστε με ευκολία μεγάλα αρχεία και διαγράψτε τα αρχεία που δεν χρειάζεστε πλέον. Για περιήγηση σε μεγάλα αρχεία, κάντε κλικ στις κατηγορίες στην πλαϊνή στήλη – Βιβλία, Έγγραφα, iCloud Drive, Mail, Μηνύματα, Δημιουργία Μουσικής, Φωτογραφίες, Κάδος, και πολλά άλλα.

Για να σας βοηθήσει να εξοικονομείτε χώρο καθώς εργάζεστε, το macOS επίσης:

  • Σας αποτρέπει από το να πραγματοποιείτε λήψη του ίδιου αρχείου δύο φορές από το Safari
  • Σας ειδοποιεί να αφαιρείτε λογισμικό προγράμματος εγκατάστασης όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση νέας εφαρμογής
  • Διαγράφει αρχεία καταγραφής και μνήμης cache που μπορούν να αφαιρεθούν με ασφάλεια όταν ο χώρος αποθήκευσης είναι χαμηλός

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

Ετικέτες:
Μετάβαση στο περιεχόμενο